Okolicznościowe

Zestaw 1

DANIE GŁÓWNE:

  • rosół z makaronem
  • rolada śląska 70 %
  • polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 70%
  • maczuga 60%
  • kluski śląskie, ziemniaki, placki rosti
  • kapusta czerwona, marchew, sałatka wiosenna
  • sos

DESER:

  • Panna Cotta
  • Patera owoców

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno: pasztet ze śliwką, karczek, schab pieczony, szynka wiejska (100 g/os)
  • Półmisek galaret: roladki z szynki, schab pieczony z musem brokułowym, tymbaliki
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Łosoś wędzony na kolorowych sałatach
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem
  • Tarta z brokułami i serem pleśniowym
  • Pieczywo, masło, sos tatarski

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna 0,5 l na osobę

Sok owocowy 0,5 l na osobę

Cena 180 zł / os

Zestaw 2

DANIE GŁÓWNE:

  • rosół z makaronem
  • rolada śląska 70 %
  • pieczeń ze schabu szpikowana boczkiem 60 %
  • filet drobiowy z serkiem górskim i żurawiną 70 %
  • kluski śląskie, ziemniaki, frytki
  • kapusta czerwona, surówka z selera z płatkami migdałów, surówka z marchewki

 

DESER:

  • lody z owocami leśnymi
  • patera owoców

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno: pasztet ze śliwką, karczek, schab pieczony, szynka wiejska (100 g/os)
  • Półmisek galaret: roladki z szynki, schab pieczony z musem brokułowym, tymbaliki
  • Sałatka z kurczaka
  • Sałatka z tortelini z szynką i serem
  • Tortilla z łososiem
  • Sery w zalewie
  • Carpaccio z karczku
  • Śledź w sosie koktajlowym
  • Pieczywo, masło, sos tatarski

KOLACJA:

Stroganoff

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna 0,5 l na osobę

Sok owocowy 0,5 l na osobę

Cena 195 zł /os

Zestaw 3

DANIE GŁÓWNE:

  • rosół z makaronem
  • rolada śląska 70 %
  • devolaille 70 %
  • kaczka cała pieczona ze śliwkami (drylowana) 60 %
  • kluski śląskie, ziemniaki, rosti
  • kapusta czerwona, surówka z selera z płatkami migdałów, surówka wiosenna

 

DESER:

  • deser STYLOWA
  • patera owoców

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno: pasztet ze śliwką, karczek, schab pieczony, szynka wiejska (100 g/os)
  • Półmisek galaret: roladki z szynki, schab pieczony z musem brokułowym, tymbaliki
  • Kurczak faszerowany z musem chrzanowym podany na zimno
  • Pomidory z mozzarellą (caprese)
  • Sałatka z ryżu z kurczakiem wędzonym
  • Koktajl drobiowy z ananasem i brzoskwinią
  • Tarta brokułowa z tuńczykiem
  • Pikle
  • Masło, pieczywo

KOLACJA:

Maczuga, frytki, surówka

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna 0,5 l na osobę

Sok owocowy 0,5 l na osobę

Cena 230 zł/os

UWAGA: W każdym zestawie są po 2 kawałki mięsa na osobę w Daniu Głównym. Istnieje możliwość zamiany deseru oraz patery owoców na ciasto.