Weselne

Zestaw 1

Powitanie lampka wina musującego

DANIE GŁÓWNE:

  • Rosół z makaronem
  • 2 kawałki mięsa na osobę:
  • Rolada śląska 70 %
  • Pieczeń wieprzowa szpikowana warzywami 40 %
  • Filet z kurczaka z serkiem górskim i żurawiną 50 %
  • Udko z kurczaka w boczku 40 %
  • Kluski śląskie, ziemniaki, rosti
  • Zestaw surówek ( k. czerwona, surówka z marchewki, surówka wiosenna)
  • Sos

DESER:

  • Panna Cotta z owocami leśnymi
  • Patera owoców z owocami leśnymi

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno
  • Półmisek galaret ( tymbaliki 70 %, roladki z szynki 70 %, schab z musem brokułowym 70 %)
  • Łosoś wędzony podany na sałacie
  • Tortilla z serem i szynką
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem
  • Deska serów
  • Sałatka grecka
  • Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem
  • pikle
  • masło, pieczywo

KOLACJA 1

Udziec wieprzowy pieczony, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana

KOLACJA 2

Gulasz myśliwski

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna  1 l na osobę

Sok owocowy  1 l na osobę

Cena 280 zł/ os

Zestaw 2

Powitanie lampka wina musującego

DANIE GŁÓWNE:

  • Rosół z makaronem
  • 2 kawałki mięsa na osobę:
  • Rolada śląska 70 %
  • Devolaille 70 %
  • Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym 60 %
  • Kluski śląskie, ziemniaki, frytki stekowe
  • kapusta czerwona, surówka z marchewki, surówka z selera z płatkami migdałów
  • Sos

DESER:

  • Lody z owocami
  • Patera owoców

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno
  • Półmisek galaret ( tymbaliki 70 %, roladki z szynki 70 %, schab z musem brokułowym 70 %)
  • Sałatka z tortellini z szynką i serem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sery w zalewie
  • Rolada z łososiem
  • Śledź w sosie koktajlowym
  • Śledź w oleju z zielonego pieprzu
  • pikle
  • masło, pieczywo

KOLACJA 1

Maczuga, placki rosti, colesław

KOLACJA 2

Kociołek zbójnicki

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna  1 l na osobę

Sok owocowy  1 l na osobę

Cena 290 zł / os

Zestaw 3

Powitanie lampka wina musującego

DANIE GŁÓWNE:

  • Rosół z makaronem lub krem brokułowy
  • 2 kawałki mięsa na osobę:
  • Rolada śląska 70 %
  • Kaczka faszerowana (drylowana) 70 %
  • Cordon bleu 60 %
  • Kluski śląskie, ziemniaki, frytki lub rosti
  • kapusta czerwona, surówka wiosenna, surówka z selera z płatkami migdałów
  • Sos

DESER:

  • Panna Cotta z owocami leśnymi
  • Patera owoców

ZIMNA PŁYTA:

  • Półmisek mięs na zimno
  • Półmisek galaret ( tymbaliki 70 %, roladki z szynki 70 %, schab z musem brokułowym 70 %)
  • Tortilla z łososiem
  • Tarta z tuńczykiem, sos czosnkowy
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem
  • Śledź w czerwonej cebuli i suszonych pomidorach
  • Sałatka z makaronem penne i brokułami
  • Łosoś w galarecie
  • pikle
  • masło, pieczywo

KOLACJA 1

Pieczony schab z kością w sosie grzybowym, pieczone ziemniaki, kapusta zasmażana

KOLACJA 2

Strogonow

NAPOJE:

Kawa, herbata bez limitu

Napoje gazowane – 0,5 l na osobę

Woda mineralna  1 l na osobę

Sok owocowy  1 l na osobę

Cena 300 zł/os

UWAGA: W każdym zestawie są po 2 kawałki mięsa na osobę w Daniu Głównym. Istnieje możliwość zamiany deseru oraz patery owoców na ciasto.